keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kierrätystä

Pitkästä aikaa oli akka-Hortensialle varattuna oikein suunniteltu päiväohjelma. Kierrätyksen merkeissä pulloja palautukseen,  postiin, kirppikselle ja toiselle kirppikselle viemään ylimääräisiä kertyneitä. Survaisin matkaan ja huikean 500 m päässä ensimmäinen etappi. Pulloista käteiset taskuun ja matka jatkuu. Postin jälkeen kaarroin kirppiksen parkkiin. Auto lukkoon ja sisälle.

Muutama kiva "löytö", mm vaipoista luopuvalle joustofroteiset alkkarit ja takaisin auton rattiin. Väännän avaimesta ja kaara sanoo väyväyväy, seuraavalla yrittämällä täktäktäk. Voi vimpula taas kerran kosla oli tyhjännyt akkunsa. Eipä siinä, takaluukku auki ja piuhat esiin, kaapeleiden selvittelyä. Parkkikselta lähdössä ollut mies avasi ikkunansa ja karkeasti arvioiden kysyi hieman huvittuneeseen sävyyn, josko minulla on myös toimiva akku touhuiluilleni. Oikeasti on kyllä ihanaa, että apua tarjoavia on, jos en ole pukeutunut työvaatteisiin. Jos olen, toteavat "sinähän olet nainen" johon ": "huomasin aamulla, kun kävin istuen pissalla". Kerroin kuitenkin ystävälliselle ja avuliaalle ihmiselle, että minulla todellakin on uusi ja latingissa oleva akku takapakkarissa, koska sama asia oli kohdannut menneellä viikolla. En ehtinyt kiitosta kysymästä sanoa avoimesta ikkunasta, katsoi kai, että pärjäsin. Miinukset miinuksiin ja plussat plussiin, vääntö ja hurrhurr. Kirpparin pitäjä naureskeli apureineen autossaan kun kannoin uuden akun takaisin takakonttiin. Huikkasin, että kyllä tämä nyt on ihan jokaisen autoiluvarustus tuo ylimääräinen akku (koskahan sen ehtisi autoonsa asentaa, voisi olla käytännöllisempi niin?). Hänellä kuulemma myös huono akku autossaan. Yleistä siis, ei hätää, olen siis melkein normaali.

Akun tyhjenemisen uhallakin seuraava pysähdys viemään lahjoitustavarat hyväntekeväisyyskirpulle. Kamat henkilökunnalle ja tasapainon säilyttämiseksi pieni kierros. Hieman hämäsi henkilökunnan ilonpito. Mietin, mahdoinko tuoda kassissa päällimmäisenä risaiset rintsikkani makkarin lattialta. Jouduin kiertelemään hyllyjä tovin, ennenkuin jonkun lausahduksen "hyvää tavaraa toi hän" jälkeen uskaltauduin kassalle ilman punaisia poskia. Autoni-Tuhnu käynnistyi taas loistavasti.

En kyllä ymmärrä, miksi tuo koslan akku tyhjeni. Virrat oli poissa, avaimet taskussa, ei syytä. Tai joku kosminen vuoro esittää pellehyppely-show osui kohdalleni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti