sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Hortensialla on ollut tupa jumi eli mökkihöperyys on ottanut vallan. Blogikin on ollut tauolla ja muutenkin omissa oloissaan möllöttäminen on tuntunut erittäin hyvältä. Jotakin olen kuitenkin saanut aikaiseksi. Eilen Toukolle taas kerran valmistui paita.


Pidän kovasti sinisestä väristä, mutta viikinkikangas mielestäni vaati raikastamista. Hihojen väri ei täysin vastaa kuvioiden oranssia, mutta tarpeeksi lähellä kuitenkin. Vähän mietityttää materiaalien erilaisuus, hihat ovat ohuemmat. Toivottavasti ei tunnu inhottavalta päällä.

Tänään sain vihdoin toteutettua pitkäaikaisen ajatukseni. Toukon tulevaan huoneeseen valmistui lampunvarjostin. Talven rasittavuus taas vaivaa kuvia, kaikki on pimeää. Varjostin vaatii vielä sähköt ollakseen sitten lopulta lamppu. Ikean valmislamppusysteemi ei mene tuosta yläosan aukosta sisään, joten täytyy sitten vedellä johdot vähän toisin. Varjostin saa vielä ehkä nauhat ylä- ja alaosiin, että kiinnitysniitit peittyvät. Kuvissa varjostin näyttää mittakaavaltaan vähän erilaiselta kuin onkaan. Aika massiivinen, mutta katossa näyttää suhteiltaan paremmalta. Kankaan kuviot olivat isot, enkä malttanut tehdä niille vääryyttä pilkkomalla liian pieniksi. Leijonat eivät "kulje" tasaisessa linjassa, joten toisellapuolella lamppua eläimet ovat yläosassa ja toisella alaosassa. Kolmannella toljottaa yksi hämmästynyt otus keskellä.. Nyt kun vielä saisi vauhtia Toukon huoneen tyhjentämiseen ja remonttiin, niin pääsisi ripustamaan valonlähteen kattoon. Oli muuten todella kivaa askartelua tuo varjostimen teko. Seuraavaksi pitäisi tehdä varjostin vanhaan kameran kolmijalkaan. Minkäköhän kuosin siihen valitsisi? Tuota leijona retrokangasta olen muuten yrittänyt selvitellä, mahtaisiko olla Maikki Harjanteen käsialaa. Olisin kovin kiitollinen tiedosta, utelias kun olen.

2 kommenttia: