sunnuntai 5. elokuuta 2012

Lasia

Anonyymille kysyjälle tiedoksi (ja muille myös): Kuvasin Sokoksen 70-luvun mainoksen ja laitoin tänne (Iih ihana kangas) Nyt pitäisi pienelläpräntättykin näkyä ja loput kankaista myös.

Eiliseltä kirppistelyreissulta kotiin tuli Humppilan pikkuruinen kuplajalkainen Kalla, suunnittelija Mikko Helander. Näitä on alkanut kertymään vaivihkaa. Lapsuudenkodissa oli tällainen sininen keskikokoinen. Tuo minun sininen on jo aika kookas, 28 senttiä korkea. Pienin on 16 senttinen. Punaisessa ja lilassa on hienona yksityiskohtana nuo kuplat pohjan lasimassassa. Näille(kään) ei varsinaisesti ole paikkaa olemassa (vielä). Tarvitsevat varmaankin aika rauhallisen taustan, kun ovat keskenään erivärisiä ja kokoisia. Kuvissa taustana oleva Tampellan Punahilkka kangas on liian levoton, mutta valkoisen liinan ollessa pesussa kelvannee paremmin kuin kulunut työpöytätason pinta. Näiden maljakoiden hankaluutena on pesemisen vaikeus. Tuo kaula on niin kovin kapea, että sinne on vaikea kurotella edes pulloharjalla. Kaikissa näissä onkin vielä jälkiä kukkavesistä ja kasvinroippeista.  Ja jälleen uusi ihastus. Tellus-pullo Riihimäen lasi, suunnittelija Erkkitapio Siiroinen. Pahaksi onneksi näitä on olemassa erivärisiä ja myös pitkällä kaulalla. Näinköhän näitäkin joutuu useamman ostamaan jos vastaan tulee? Siiroinen on tehnyt myös muita hienoja pulloja.

Kuva vielä rippikukkia varten kotiutuneesta vaasista. Ei minkäänlaista tietoa mikä ja kenen on. Olisipa mukava selvittää jotenkin.


7 kommenttia:

 1. Hyvä, että jollakin muullakin on uusia keräilykohteita ;) Kun itse olen nyt hurahtanut Nuutajärven Oiva Toikan Fauna-sarjaan :) Osia siitä olisi iiihan pakko saada :D

  Samoin tänään piti ostaa Riihimäen Grapponia-sarjan sokerikko ja kermakko kirpparilta...kato kun halvalla sai ja kauniita ovat :)

  VastaaPoista
 2. Fauna on aivan mahtava! Alkavat vain jo olla hinnoissaan. Grapponia myös hieno (piti googlata kun en nimeä tiennyt ulkonäöltä kyllä tuttu). Siitä tulikin mieleeni, että olen luvannut itselleni Tamara Aladinin esineitä... Kohta täytyy ostaa vitriini.

  VastaaPoista
 3. Ai sinäkin haluat Aladinia :D Niin mäkin :) Vinkkinä, että meillä on äidillä jemmassa sun ja mun pienet Rengas-kynttilänjalat :)

  VastaaPoista
 4. Yllätys on suuri :O. Joo muistan ne kynttilänjalat, mutta en sitä että oli meidän. Niitä renkaita oonkin vähän etsiskellyt ja joitain muita katellut josko sitä joskus.

  VastaaPoista
 5. Ne isommat siniset on äidin omat ja ne pienet keltainen ja kirkas on sun ja mun. Kukaan ei tosin muista, että kumpi on kumman :D Meidän pitää siis päättää itse kuinka jaetaan.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaunis sinulle kun viitsit laittaa kuvat Sokkarin mainoksesta! :)

  T:Anonyymi aka Kirsikka

  VastaaPoista
 7. Eipä mitään, jaettu ilo on se kaksinkertainen ilo :).

  VastaaPoista