lauantai 9. kesäkuuta 2012

suodattimia ja suodattamista

Nyt on kuulkaa tyhjä olo! Olen paljastanut vanhan ja maailmanlaajuisesti levinneen salaliiton. Autostani oli tullut ihan tuhnu kiihtymään. Vaikka kuinka kenki kaasua kiihdyttääkseen, vauhti ei vain kasvanut. Moottorin ääni muistutti esihistoriallisen kasvissyöjän kaihoisaa ja matalaa lemmenhuutoa jättiläissaniaispuskassa kun viriilimpi uros vei sen verevimmän brontoneidin. Bensankulutuskin oli niin suurta, että tankkialus rahtasi yhden laivallisen viikossa pelkästään minun koslaani varten. Siippa tuli hätiin ja toi uudet sytytystulpat ja ilmansuodattimen. Olen suhtautunut tietynlaisella kunnioituksella miesten "autojen rassaamiseen" ja pitänyt sitä kaikin puolin monimutkaisena. Niin se varmasti osittain onkin, mutta jotkut hommat voivat näköjään olla helppojakin. Ilmansuodattimen vaihto vastasi vaikeusasteeltaan pölypussin vaihtamista imuriin ja tulppien korvaaminen uusilla oli jotain hehkulampun tai sulakkeiden uusimisen tapaista. Pienoinen pettymys. Jälkeenpäin ajatellen, olisi todellakin pitänyt tunnistaa moottorin ääni samaksi, kuin tukkoisen pölynimurin falsettiin kohoava honottava ulina.

Vaikka uusien asioiden oppiminen on mukavaa, on syytä varoa, mitä mainostaa osaavansa. Siinähän saattaa jatkossakin joutua hommiin. Siippakaan ei millään opi pesemään neuleita kutistamatta niitä. AHAA! Tämähän on suunniteltu juttu! Jos silloin tällöin mokailee hommassa, sitä ei enää pyydetä tekemään. Kaaraan pitäisi ilmeisesti vaihtaa myös öljynsuodatin. Se kuulostaa niin sotkuiselta työltä, että saattaa joutua lakkaamaan kyntensä ja pyytää alfaurosta hoitamaan asian ettei kynsilakka lohkeile. Jäähdytysnestettä ja öljyä sentään suostun lisäämään.

Ja se salaliitto: "Vaimo, menen autotalliin korjailemaan autoa." tarkoittaa "Vetäydyn omaan rauhaani tekemään omia juttujani pakoon imurointia ja pyykkikonetta, tee sä ne kun ovat tylsiä hommia."

Kumman suodattimen vaihdat mieluummin? Omassa rauhassa oluen ja hyvän musiikin kera vai armottomassa kiireessä kontillaan roskaisella lattialla, perunaveden kiehuessa hellalle ja jälkikasvun apinoidessa taas jossain kehitysvaiheen turbulenssissa?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti