torstai 6. joulukuuta 2012

Haastava haastattelu haaste

Minut haastettiin vastaamaan tekosistani. Yritän olla vastauksissani mahdollisimman ympäripyöreä, ettei heti selviä, että en minä niin mahdottomasti mitään aikaan saa. Olen enemmänkin selvästi sellainen vanapii. Haasteen heitti Pikku Ukkosten äiti, tuo utelias ihminen. Kiitos (ohjeissa käskettiin kiittää, tottelin, ettei joku kiertokirjekirous iske otsaan heti). 

Säännöt hommeliin tässä ja perästä kuuluu vastaukseni.


Kiitä ja linkitä bloggaaja jolta sait tämän haasteen. Jokaisen haastetun henkilön täytyy vastata 11 kysymykseen jotka haasteen antaja on esittänyt ja postata vastaukset blogiinsa. Valitse sitten viisi uutta haastettavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä jolta sait tämän. 


1. Mikä on ensimmäinen käsityösi, jonka muistat?


Ensimmäisellä luokalla virkkasin punaisesta langasta piiiiitkän pätkän ketjusilmukkaa ja kieputin sen liimalla keltaiselle kartongille kissaksi. Pippurit silmiksi ja kyllä tuli komia. Ekalla teimme myös peikkokäsinuken ja kukkaneulatyynyn. Nekin muistan erityisen hyvin. Olivat kivoja tehdä. Ai niin ja käsityöpussi myös. Se sellainen pakollinen vohvelikankainen mikä varmasti kuului kaikilla opetussuunnitelmaan, kuten edellisetkin. Oikeasti en muista mikä näistä oli ensimmäinen. Ketjusilmukkakissa varmaankin. Mumman kanssa sain pienenä auttaa mattojen kutomisessa.


2. Onko suvussasi käsityöihmisiä? 

On. Ainakin mumma ja sisko.


3. Millaisia käsitöitä teet?


Eniten ompelen paitoja iltatähdelle. Tekemäni käsityöt ovat yleensä helppoja ja nopeita. Kammoan käsityön jättämistä odottamaan seuraavaa kertaa, kun se niin helposti taantuu horrokseen levossa. Pipoja ja laukkuja valmistuu säännöllisen epäsäännöllisesti ommellen ja virkaten. 


4. Mitä kädentaitoja haluaisit oppia?

Puutöitä ja kuvanveistoa. Onko kuvanveisto käsityötä? Ei se ainakaan taidetta olisi minun tekemänäni.


5. Onko jotain käsityön lajia, josta et pidä?


Ennen olisin vastannut epäröimättä, että kutominen. Nyt en osaa olla varma. Pitäisi muistutukseksi kokeilla taas, miten sujuisi.


6. Milloin kiinnostuit käsitöistä?


Alle kouluikäisenä, mutta ala-asteen ylemmillä luokilla mielenkiinto katosi kokonaan. Uudelleen kiinnostuin käsitöistä Iltatähden raskausaikana 2009. Tuolloin sisareni into tarttui minuunkin. Eli reilusti apinoin.


7. Onnistunein käsityösi?


Äh, ei nyt mitään suurempaa triumfia ole tullut. Ehkä tyytyväisin olen ollut muutamaan laukkuun ja huppariin. Sanotaan nyt vaikka blogattukin space invaders-kassi.


8. Pieleen mennein käsityösi?


Juu, niitähän löytyy kyllä... 


9. Mielusin materiaali käsitöissäsi?


Rakastan joustofroteeta. Mutta puuvillakangas on semmoinen työstettävyydeltään ihanan jämptti ja vakaa. Yleissanaa käyttäen kangas on mieluisin materiaali.


10. Kuinka usein teet käsitöitä?


Noin kerran viikossa. Välillä useammin, välillä harvemmin.


11. Kaukaisin paikka, josta olet hankkinut käsityömateriaaleja?


Japani. Kimonosilkkiä ja tsakka-kangasta. Tilasin vuosia sitten ja mitään en ole tehnyt niistä. Uskoin tosin, että Norjasta rannalta 1980-luvulla löytämäni musta kivi on meteoriitti. Mumma teki siitä minulle korun. Se se vasta olisi kaukaa haettu.Niin ja sitten pitäisi laittaa haaste kiertoon. Tässä nyt kuitenkin on samanlainen ongelma kuin todellisessakin elämässä. Minulla ei ole kavereita, enkä tunne ketään. Haasteen lähettänyttä ei saa haastaa, joten siinä väheni yksi kontakti. Rohkeasti lähestyn seuraavia tahoja: 


Lisää suklaata mulle
Talo maalla
Vanhassa talossa

Jos tuntuu, että kiertohaaste käsitöistä ei nappaa, niin vapaasti roskakoriin, ketään ei pakoteta.

Spottivalo päälle ja kohdistus kasvoihin,
tässä kuulustelulista:

1. Mikä on kunnianhimoisin käsityöhaaveesi?
2. Mikä on ollut kunnianhimoisin toteutuneista käsitöistä?
3. Jos sinulla olisi aikaa ryhtyä tekemään käsitöitä, jääkö joskus aloittamatta, kun ei osaa päättää mitä?
4. Mitä käsitöitä teet mieluiten?
5. Liittyykö ammattisi käsin tekemiseen?
6. Vallitseeko työpisteessäsi (tai missä ikinä välineitä säilytätkään) totaalikaaos vai narskuvanpuhdas säntillisyys?
7. Mitä käsityömateriaalia sinulla on varastossa valmiina odottamassa, mutta et ole koskaan siitä tehnyt mitään? Kauanko olet sitä säilönyt?
8. Millaisessa mielentilassa teet käsitöitä? Korskuen kohti kunniakasta lopputulosta kaamealla faartilla? Nautiskellen ja rauhoittuen? Miten?
9. Nyt alkaa mielikuvitus loppua näiden kysymysten kanssa, mutta oletko sinä keksinyt joskus jonkin mielestäsi aivan uuden idean tai toteutustavan käsitöissä?
10. Minkä kouluarvosanan antaisit käsityötaidoillesi?
11. Mikä on sinulle rakkain jonkun muun tekemä käsityö?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti