sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Kun asuu neljän lapsen kanssa

- vessassa on aina tyhjä hylsy vessapaperitelineessä
- joku voi koska tahansa astua varpaillesi
- kynsileikkuri on aina kateissa (köytin sen patteriin, nyt löytyy)
- suklaat ja herkut täytyy piilottaa pomminvarmoihin paikkoihin
- kun saa lämpimän ruuan eteensä, jollain on jokin hätä (pienillä yleensä se kakkahätä)
- yhtäkään puhelua ei voi puhua keskeytyksettä
- vessassa ei ole voinut käydä rauhassa melkein 16-vuoteen, oven takaa kuuluu joka kerta "äiti!" Nuorimmat tytöt hajottivat myös yhden vessanoven kahvan roikkumalla ja rynkyttämällä.
- välillä tuhansien eurojen kilohintaista irtopuuteria imuroidaan lattialta
- saksiin olen kirjoittanut "äidin!" ja piirtänyt pääkallon ristikkäisine sääriluineen varoittamaan koskemasta. Ainakin kymmenen pilatun ja kadotetun saksen jälkeen. Mies auttaa lapsia tässä tuhostelussa...
- kohta sanalla on kaksi merkitystä: -"siivoa lapsi!"  -"kohta" = ei tule tapahtumaan lähimpään viikkoon. Mutta auta armias jos on vaikka luvannut leipoa, niin sen täytyy tapahtua juuri sillä siunaamalla sekunnilla. Kohta on jo aivan liian kaukainen ajankohta.
- naulakko on tuntematon käsite. Olen yrittänyt vihjaista, että sellainen vallankumouksellinen ja moderni keksintö löytyy meidänkin eteisestä.
- hanskat ja sukat ovat aina kateissa, minun pitäisi tietää missä
- tyhjä maitopurkki on aina tiskipöydällä, ei koskaan roskiksessa
- oma aika tarkoittaa sitä, että pääsee päiväksi töihin
- ruoka ei koskaan miellytä kaikkia
- joku vie aina astioita omaan huoneeseensa
- kaikki ovat ulkoiluttaneet koiran viimeksi5 kommenttia:

 1. Täydellinen lista :D Näyttää syntyvän jo selkäytimessä ihan alusta saakka mm. se, että koko eteisen lattia on yksi valtava naulakko. Itse mietiskelen parhaillaan sillan rakentamista eteisen poikki ja naulakon nuppien ruuvaamista lattiaan kiinni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin helpottavaa, että jollain muullakin on eteisongelma. Olen niin alistunut tuohon vallitsevaan tilanteeseen, että kun haaveilen eteiseen puusohvasta, jossa olisi kannen alla laatikko erinäisille kamoille, niin näen sen röykkiön takkeja, pipoja ja lapasia sen päällä osana unelmaa. Ehkä ei olisi sitten niin paljon niitä kissankarvoja kamppeissa jos olisivat sentään irti lattiatasosta. Ja toimisi muuten hyvin myös siltana sellainen penkki tarpeen tullen :).

   Poista
  2. Hmm. Mie menin ja "koristin" eteisen tuunammallani halpispenkillä. Ja se uskotko, se todellakin on näkymätön. Siitä näkyy parhaimmillaan ehkä yksi nurkka ja musta aukko yhteen lattianrajan hyllyyn sukka-, vanttu- ja saapas-pinon alta. Ja se penkkihän on naulakon alla. Semmoinen suorakaiteen muotoinen on ja antaa komean vaikutelman siitä, että naulakossa roikkuvat vaatteet ikään kuin sulautuvat siihen alla olevaan rättimassaan ilman yhtäkään saumaa. Ja tämä näky on ainoastaan sen jäljiltä, kun minä raivaan puuskassa kaiken pois naulakosta...siis lattialta. Vanhan talon perusongelmia nämä kiinteiden säilytystilojen puuttuminen :)

   Poista