tiistai 10. heinäkuuta 2012

Isin paidasta shortsit ja t-paita

Minulla on tuore ihastus! Uusi ompelukone! Jaksoin odotella kokonaisen työviikon, ennekuin avasin paketin. Lauantaina ehdin jo ottaa singerin pöydälle, mutta testaus jäi ihan vähäiselle. Siippa oli viemässä Orvokkia ja Taimia "mumman työ" ja tuleva purkutyöläinen, Touko, näpytteli omia ohjelmiaan masiinaan, kun sen pöydälle nostin. Kone ei ole mitenkään hieno tai erikoinen tai oikeastaan en edes tiedä onko riittävä vai ylimitoitettu taidoilleni. Arvalla valitsin, kun entisen kanssa meni sukkulat ristiin siihen malliin, että voisi jo kirvestä näyttää. Vanha surruttaja on ihan halvin mahdollinen ja Esikko joskus ompeluksissaan sai sen niin takkuun, että koko alalangan kotelo tuli ulos. Takaisin kun laitoin, en osannut kohdistaa säätöjä enää oikein. Suora ommel on tullut napinläpisäädöllä ja siksakki joustolla, kaikki muut hävisivät. On kuulkaa mahtavaa kun uusi kone tekee juuri sitä mitä pitääkin.

Sunnuntaina pääsin sitten kunnolla kokeilemaan laitetta. Löysin kirppikseltä Siipale t-paidan, tai hihatonhan tuo varmaankin oikeammin on. Selvisi heti ensimmäisellä kokeilulla, miksi ihan bränikkä paita oli myynnissä. Kokolappu ei pitänyt ollenkaan paikkaansa. Siippa oli kunnon napapaitainen kasarikesämies pukineessa. Jonkinlainen pallukka on tuon Siipan keskivartalon vallannut. Tuskin se raskaana on, toivottavasti ei ainakaan, mutta saattaa olla jonkinlaista keskivartalon lihasten liikakasvua. Ärsytti, että taas on yksi ylimääräinen käyttämätön rätti kaapissa viemässä tilaa. Varsinkin kun oma kirpparimyyjän urani käsittää yhden myyntiviikon. Tuli sitten mieleeni käyttää muuten ihanan värinen trikoo Toukon ompeluksiin.

Malttamaton kun olin, piti ompeluvaiheeseen päästä nopeasti. Yksinkertainen shortsikaava paidanhelmalle ja sopivan kokoinen t-paita yläosan päälle ja sakset viuhumaan vapaamuotoisesti. En ole kovinkaan suuri teksti-paitojen ystävä, mutta tässä pelasti väri, josta on tullut yksi lempiväreistäni ja hillitty kirjasintyyppi. Lisäksi sanoma on ihan ok. Mietin aluksi, että olisin tehnyt shortsit niin, että teksti olisi toisessa lahkeessa, alkaisi takaa ja päättyisi edessä. Mutta, koska olin varannut t-paitakankaaksi myös vihreää traktoritrikoota, jonka sävy kerrankin sopi juuri eikä melkein tähän kankaaseen, päädyin yksivärisiin shortseihin. Niitä voisi sitten yhdistellä molempiin paitoihin. Lisäksi en tiennyt tuleeko tuosta yläosasta käytettävää pelkillä sivusaumoilla, ilman hihojen istuttamista. Tekstiosan olisi sitten mukavampi uhrata mappi-öööhön kuin yksivärisen. T-paidan "kuva" on kyllä masun päällä, mutta yllättävän hyvin toimii nuo hihat. Ihan kelpo hiekkalaatikkopaita, vaikka teksti tulikin hieman vinoon. Mitäs pienistä. Kuvissa myös näyttää, että paita kinnaisi kainaloista mutta ei oikeasti niin tee. Kantelin Toukoa ja unohdin vetäistä paidanhelman suoraan ennen kuvien ottamista. Olisipa kiva jos kätköistä löytyisi joku itselle tärkeä, mutta käyttämättömänä oleva paita. Siitä saisi silmäniloa itselle mukulansa päällä. Harmillisesti ompelusessio loppui ennenkuin traktoripaita valmistui. Lanka loppui! Uskomatonta, kun on uutta konetta odotellut ties kuinka kauan. Pitänee väsätä paita loppuun iltapuhteina tällä viikolla, koska pe alkaa LOMA ja muuta ei mukaan pakata kuin hellevaatteita. Vai pitäisikö ne sadekamppeet ottaa sen takia, että ei sitten varmasti sada?

Tästä tulossa t-paita shortseille kaveriksi.


Lisäys: Sitä piti sanomani, että oli kyllä maailman helpoimmat shortsit (ja t-paita tietenkin myös) kun käytin housujen lahkeisiin isin t-paidan helman valmiit saumat. Surrur ja valmis. Muutamalla saumalla. Taitaa olla huijaamista koko tekele mutta tekemisen iloa silti siitä seurasi. Instant ompelus isomman tekemisen ajan puutteessa :).

2 kommenttia:

  1. No joo, ei ehkä hieno mutta valmista :). Ja houkuttelevan helppo ja kehiteltävä tapa kierrättää epäonnisia kirppislöytöjä.

    VastaaPoista